POLJSKI NACIONALISTI SANJAJU DA ZAUZMU ZAPADNU UKRAJINU: Putin upozorava - "Samo Rusija je može zaštititi"

Novosti onlajn

07. 12. 2022. u 17:35

RADIKALNE nacionalne snage u Poljskoj spavaju i sanjaju kako da zauzmu zapadne teritorije Ukrajine, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta za ljudska prava.

ПОЉСКИ НАЦИОНАЛИСТИ САЊАЈУ ДА ЗАУЗМУ ЗАПАДНУ УКРАЈИНУ: Путин упозорава - Само Русија је може заштитити

Poljski vojnici, Foto AP

On je podsetio da su „ove teritorije oduzete Poljskoj i date Sovjetskoj Ukrajini“.

- Što se tiče vlasti nekih susednih država, Poljske, tamo radikalni elementi spavaju i sanjaju da vrate takozvane svoje istorijske teritorije, tj. da uzmu zapadne teritorije koje je Ukrajina dobila kao rezultat odluka Josifa Staljina, posle Drugog svetskog rata - rekao je Putin.

Po njegovim rečima, jedini stvarni garant teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine u njenim sadašnjim granicama mogla bi da bude Rusija, koja je pomogla Ukrajini da dobije ove zapadne teritorije, ali to je stvar budućeg ukrajinskog političkog rukovodstva.

- Sadašnji političari, po mom mišljenju, malo šta shvataju i ne misle o tome. Iako neki, čini nam se, već počinju da razmišljaju. Svako aktivnije učešće njihovog zapadnog saveznika i suseda danas u ukrajinske stvari biće usmereno na krnjenje ukrajinskih teritorija, zapadnog dela Ukrajine. Bilo bi lepo kada bi oni (ukrajinski političari) razmislili o tome i shvatili šta se dešava - zaključio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)