HAOS U NEMAČKOJ: U toku antiteroristička operacija sprečavanja državnog udara

Đ.G.

07. 12. 2022. u 08:40

NEMAČKA policija u sredu sprovodi opsežnu operaciju protiv navodnih desničarskih ekstremista koji su planirali da upadnu u Bundestag, objavio je magazin Špigl, pozivajući se na izvore.

ХАОС У НЕМАЧКОЈ: У току антитерористичка операција спречавања државног удара

Foto: EPA

Prema pisanju publikacije, specijalne snage nemačke policije istovremeno deluju u jedanaest saveznih država. Napominje se da je u ime generalnog tužioca Nemačke i Federalnog odeljenja kriminalističke policije (BKA) privedeno 25 muškaraca i žena koji su ili bili članovi desničarske terorističke organizacije ili su je podržavali.

Više od 130 domova, kancelarija i drugih prostorija se pretresa ili je već pretreseno, navodi se u publikaciji.

Ističe se da su među planovima osumnjičenih bili, posebno, „oružani napad na Bundestag i pritvaranje političara“. Bilo je planirano da se pojedini predstavnici snaga bezbednosti solidarišu sa terorističkom grupom, što bi dovelo do "puča" - prenela je RIA.

(Spiegel)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (5)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!