RUSKE SPECIJALNE SLUŽBE OTKRILE: Nacisti obučavali ukrajinsku decu za pravljenje eksplozivnih naprava

P. Z. S. / ria.ru

04. 12. 2022. u 17:04

U STANU osnivača Severodonjecke ćelije jednog od ukrajinskih dečijih vojno-patriotskih klubova, oficiri ruskih specijalnih službi pronašli su lutke, od kojih su deca učena da prave improvizovane eksplozivne naprave, kao i uputstva za njihovu izradu, jednu od rekli su za RIA Novosti službenici koji su izvršili pretres.

РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

Foto: FSB RF



Ranije je objavljeno da su službe bezbednosti u zgradi društvenog centra Ukrajinske grkokatoličke crkve, gde je bila poljska filijala dobrotvorne fondacije Karitas, pronašla društvene igre sa nacionalističkim pristrasnošću i literaturu o agresiji SSSR-a i moderne Rusije. sa sedištem u Severodonjecku, oslobođen tokom specijalne operacije.

-Vlasnik ovog stana je Bondar Sergej Aleksejevič. Bondar je bio osnivač vojno-patriotskog kluba „Kaskada“ (ogranak Severodonjeck – prim. aut.), čija je svrha bila edukacija nacističke ideologije, priprema za terorističke aktivnosti, posedovanje malokalibarskog oružja i pripreme za minsko-eksplozivne poslove, rekao je sagovornik agencije na licu mesta.

On je pojasnio da se propaganda nacizma odvijala, između ostalog i na igriv način, uz pomoć dečijih društvenih igara, osim toga, deca su vođena na praktičnu nastavu, gde su učila kako da rukuju malokalibarskim i oštrim oružjem, kao i kako da prave improvizovane eksplozivne naprave.

-Deca su se pripremala za terorističke akcije. Postavljanje improvizovanih eksplozivnih naprava maskiranih u dečije igračke, ispod kućnih aparata. Evo jedne od ovih igračaka koja je pronađena tokom operativno-istražnih radnji, rekao je obaveštajac.

Prema istrazi, roditelji đaka su znali šta deca rade, pronađena je njihova pismena dozvola za pohađanje nastave u klubu, kao i brojne fotografije sa samih časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)