IZRAELCI NAPALI: Pogođena fabrika oružja koja pripada Hamasu

Tanjug

04. 12. 2022. u 10:08

IZRAELSKI avion napao je rano jutros nekoliko vojnih ciljeva u pojasu Gaze pošto su palestinski ekstremisti ispalili raketu na jug Izraela.

ИЗРАЕЛЦИ НАПАЛИ: Погођена фабрика оружја која припада Хамасу

Foto: Tanjug/AP

Kako je navela izraelska vojska ciljano je postrojenje za proizvodnju oružja i jedan podzemni tunel koji pripada estremističkom islamskom Hamasu, vladajućem u Gazi od 2007. godine.

Izraelski udari su bili usmereni ka fabrici oružja koja pripada Hamasu. Fabrika služi kao glavno proizvodno mesto za veći deo raketa koje pripadaju militantnoj organizaciji. Pogođen je i tunel koji pripada Hamasu u južnom pojasu Gaze, dodaje izraelski list.

Nijedna palestinska organizacija nije preuzela odgovornost za raketu koja je u subotu uveče pala na otvoreno područje kraj granične ograda između Gaze i Izraela.

Granica je bila mirna posle tri dana sukoba u avgustu između Izraela i Islamskog džihada, ekstremističke organizacije manje od Hamasa. Hamas i druge organizacije su uglavnom poštovale nezvanično razumevanje o zatišju u zamenu za hiljade dozvola za rad u Izraelu. Pojas Gaze je pod blokadom Izraela i Egipta kako bi se sprečilo naoružavanje Hamasa.

Protivnici blokade upzoravaju da je to kolektivno kažnjavanje koje na nanosi štetu Gazi sa 2,3 miliona stanovnika. I dok je u Gazi uglavnom bilo mirno napetost mesecima raste na Zapadnoj obali, gde Palestinska uprava ima ograničenu kontrolu nad delovima te teritorijre. Izraelske snage gotovo svake noći hapse Palestince umešane u planiranje ili učešće u napadima, posle niza palestinskih napada u proleće u kojima je ubijeno 19 ljudi u Izraelu.

U nedavnim palestinskim napadima na izraelske ciljeve ubijeno je još devetoro ljudi. Preko 140 Palestinaca ubijeno je u izraelsko-palestinskim sukobima ove godine, najviše od 2006.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu