OMETANJE RADA JAVNOG PREVOZA: Štrajkovi u nekoliko italijanskih gradova zbog "napada" Vlade na prava građana

Novosti online

02. 12. 2022. u 16:57

RADNICI u prevozu i državni službenici, uključujući medicinske i školske radnike, štrajkuju danas širom Italije, na inicijativu Konfederacije osnovnih komiteta /Kobas/ i brojnih drugih sindikata.

ОМЕТАЊЕ РАДА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА: Штрајкови у неколико италијанских градова због напада Владе на права грађана

Foto: Unsplash/Ilustracija

Portparol Kobasa Pjero Bernoki rekao je da narod protestuje zbog "napada" Vlade Italije pod vođstvom premijera Đorđe Meloni na građanska i demokratska prava i politike koja je usmerena na kriminalizovanje migranata i eskalaciju društvenih sukoba.

Sindikati koji učestvuju u štrajku zahtevaju i to da vlasti obnove ugovore o radu sa državnim službenicima, povećaju im plate i uvedu automatsko indeksiranje plata usred rastuće inflacije i rasta troškova života.

Među drugim zahtevima su uvođenje minimalne plate, smanjenje cena goriva i osnovnih namirnica, kao i ukidanje povećanja tarifa.

Usled štrajka do večeras se očekuje ometanje rada sistema javnog prevoza širom Italije, prenose RIA Novosti.

Protesti su organizovani u većim gradovima u Italiji, uključujući Rim, Milano, Napulj i Đenovu.

Državni institut za statistiku saopštio je da je inflacija u Italiji u novembru iznosila 11,8 odsto na godišnjem nivou, što je jedan od najvećih nivoa inflacije u poslednjih nekoliko decenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom