BEZ RUSIJE NEMA ŽIVOTA: Do kada Italija ne može bez Moskve?

Novosti online

28. 11. 2022. u 20:45

ŠEF italijanske energetske kompanije Eni Klaudio Deskalci rekao je da će potpunu nezavisnost od ruskog gasa biti moguće postići tek 2025. godine.

БЕЗ РУСИЈЕ НЕМА ЖИВОТА: До када Италија не може без Москве?

Foto: Profimedia

Sada je udeo goriva iz Ruske Federacije na tržištu 50%.

- Odmah smo počeli da tražimo alternative u februaru, dopirući do Afrike, Bliskog istoka, Dalekog istoka i SAD. Problem je rešen, jer smo već uspeli da zamenimo 50 odsto od 21-23 milijarde kubnih metara ruskog gasa, a 2025. će biti zamenjeno 100 odsto - rekao je Deskalci.

Prema njegovim rečima, sledeće godine potražnja Italije za gasom iz Rusije i dalje će ostati na nivou od 6-7%. To bi, dodao je, otežalo potpuno napuštanje resursa.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)