NOVA ODLUKA SAVETA EVROPSKE UNIJE: Zaobilaženje sankcija je krivično delo

Novosti online

28. 11. 2022. u 11:43

SAVET Evropske unije doneo je odluku da zaobilaženja sankcija, koje je uvela EU, uvrsti u spisak krivičnih dela, saopštio je Savet Evropske unije u Briselu.

НОВА ОДЛУКА САВЕТА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Заобилажење санкција је кривично дело

Foto: AP

- Savet je jednoglasno doneo odluku da nepoštovanje sankcija uvrsti u spisak krivičnih dela u EU, koji je uključen u sporazum o funkcionisanju Evropske unije - navodi se u saopštenju.

- Od suštinskog je značaja da se ove sankcije u potpunosti sprovode. Trenutno države-članice imaju različite definicije o tome šta predstavlja kršenje restriktivnih mera i koje kazne treba da se primenjuju u slučaju kršenja - objasnili su u savetu.

Evropska unija je početkom oktobra uvela osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje zakonodavnu osnovu za određivanje gornje granice cena za transport ruske nafte u treće zemlje morskim putem. Plan je da se od 5. decembra 2022. godine uvede ograničenje cena nafte, a 5. februara 2023. godine i za naftne derivate. Trenutno se razmatra ograničenje cena gasa, ali nije doneta konačna odluka.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, komentarišući ideju o ograničenju cena ruskih energenata, izjavio da Rusija ništa neće isporučivati inostranim zemljama, ukoliko to bude suprotno njenim sopstvenim interesima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

DRUGI DAN SEDNICE O KOSOVU I METOHIJI: Vučić poslao jasnu poruku Srbima - Ja vam garantujem samo jednu stvar