UBIJENE NAJMANJE ČETIRI OSOBE TOKOM OPSADE HOTELA: Ekstremistička grupa Šabab, koja je zauzela hotel u Mogadišu, povezana sa Al Kaidom

Tanjug

28. 11. 2022. u 10:14

NAJMANjE četiri osobe su ubijene tokom opsade hotela u Mogadišu, koji su sinoć zauzeli borci ekstremističke grupe Šababa, rekli su lokalni zvaničnici.

УБИЈЕНЕ НАЈМАЊЕ ЧЕТИРИ ОСОБЕ ТОКОМ ОПСАДЕ ХОТЕЛА: Екстремистичка група Шабаб, која је заузела хотел у Могадишу, повезана са Ал Каидом

Foto: EPA

- Teroristi su blokirani u jednoj prostoriji hotela, a snage bezbednosti privode kraju operaciju - rekao je zvaničnik službe bezbednosti Mohamed Dahir.

On nije naveo identitet žrtava i dodao je da je nekoliko ljudi povređeno.

Šabab, grupa povezana sa Al Kaidom, koja već 15 godina pokušava da zbaci vladu Somalije, preuzela je odgovornost za napad.

Zasedanje oba doma parlamenta Somalije zakazano za danas je odloženo nakon napada na hotel u Mogadišu u nedelju, iz kojeg se i dalje čuje pucnjava, javio je Rojters.

Napadači iz ekstremističke grupe Al Šabab, povezani s Al Kaidom, upali su juče u hotela Vila Roz, blizu predsedničke palate, u kojem su u tom trenutku bili neki vladini zvaničnici koji su, prema rečima jednog policajca, pobegli kroz prozore.

Pozivajući se na izjave lokalnog stanovnika i policajca, Rojters prenosi da je hotel i dalje pod opsadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!