SITUACIJA u Evropi jasno pokazuje da zaštita spoljnih granica nije uspela - rekao je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

Komentari (5)

Ivan

18.11.2022. 20:59

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada. Sada Hrvati vidite kako izgleda kada vas neko blokira kao i vi Srbiju. Pamet u glavu pa drugi put nemojte da blokirate Srbiju.

Walter Pravicek

23.11.2022. 08:46

AUSTRIJA IMA KONTROLU VOZILA NA GRANICI,ALI NIKAKO ZA DNEVNE MIGRANTE,KOJI IDU NA POSAO U AUSTRJU NITI ZA NAS ŠTAJERCE SA REGISTRACIJOM MB-MS.CE.OSTALO SE KONTROLA VRŠI BRZO.TEKUČE!I tako blokada Hrvatske za ulazak u Šengen.Dalmatinci pevaju,posle odlaska neke turistkinje:OD LJUBAVI I BRODICE MALO JE OSTALO!Dakako,platila je ona,pa otišla.Šengen znači otvoreno granico bez zaustavljanja,a mene kontrolišu uvek,u Zgornji Macelj(put Maribor Zagreb preko Ptuja)jer idem u Rogašku Slatino. Po Avto putu do granice,te posle odmah kad pređem granicu desno za Rogatec.I policajac hoče videti moje isprave,iako viti MB tablicu na kolima.A što tek rade na ulazima na jugu Hrvatske?I turisti navikli kao ovce čute i čekaju i nekoliko sati,da bi na Jadranu bili golači ili bar svaki dan pijani od piva sakrivenog u vozilima te tako voze sve ,da što manje potroče sa sobom.