ZAPREPAŠĆENJE U ZAGREBU - BEČ IM BLOKIRA ULAZAK U ŠENGEN? "Sistem je loš i pokvaren"

Novosti online

18. 11. 2022. u 20:11

SITUACIJA u Evropi jasno pokazuje da zaštita spoljnih granica nije uspela - rekao je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

ЗАПРЕПАШЋЕЊЕ У ЗАГРЕБУ - БЕЧ ИМ БЛОКИРА УЛАЗАК У ШЕНГЕН? Систем је лош и покварен

Foto: piksabej

Karner je to rekao danas u intervjuu, dodavši da sistem spoljnih granica ne funkcioniše.

Glavni razlog je, kaže Karner, poplava izbeglica koja se preko Balkana sliva u centralnu Evropu.

U Austriji je ove godine već uhapšeno više od 90.000 migranata, od kojih 75.000 nije registrovano ni u jednoj drugoj zemlji EU.

Proširenje Šengena će biti glavna tema na posebnom sastanku ministara unutrašnjih poslova sledeće nedelje, a fokus će biti samo na Hrvatskoj, koja bi trebalo da pristupi šengenskom prostoru već od Nove godine.

– Širimo pokvaren i štetan sistem koji očigledno ne funkcioniše. Situacija u Evropi kristalno jasno pokazuje da zaštita spoljnih granica nije uspela.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina