U TOKU je 245. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Nastavljaju se borbe duž celog fronta u Ukrajini. U Hersonskoj oblasti ruska ofanziva i ukrajinska kontraofanziva. Civili napuštaju oblast pod kontrolom Rusije.

Komentari (13)

Bonaparta

26.10.2022. 08:26

Морам да приметим једну чудну чињеницу коју чини ми се нико до сада није приметио, а то је да Украјинци мислим на популацију нико не протествује нигде ни у Украјини ни негде у свету!?!?!? Сетите се колико смо ми протествовали и на трговима, мостовима, пред америчким и другим амбасадама западних земаља. Американци су Газелу и Бранкове мостове прозвали рокен рол мостови. Да ли то значи да украјински народ у суштини нема ништа против да живи у склопу бившег Совјетског Савеза. Знамо сви који иоле пратимо догађања у свету да је Украјина земља мафије, безакоња мита и корупције. Очигледно ово је приватни рат западних полтрончића Зеленског и њему блиских истомишљеника и самог запада на челу са 4 Рајхом читај Америком.

Walter Pravicek

26.10.2022. 09:58

Ovo,što se sada piše,ja sam napisao nekada.Ukrajina jest KOLONIJA Amerike,jer tamo ima tri(3)velike firme:MONSANT-KARGILi BLEK ROK sa VLASNIŠTVOM 19 MILIJONA kvadratnih KILOMETARA oranica.A čitava Ukrajina ima 42 milijona kvadratnih kilometara,pa odbij 19,i vidiš koliko več imajo Ameri zemljišta-oranica.Ukrajini ostaje 23 milijona kvadratnih kilometara za vlasnike,bilo od Države,ili privatno.TKO GLUP PRODA SKORO POLA ORANICA TUĐINU?OSIM UKRAJINACA?NITKO!!Prodaš krave a živiš od proizvodnje mleka,kajmaka,tvrdog sira,nisi više proizvođač,več moraš misliti na drugi posao.I nikada više nečeš napuniti svoju štalu.KAKO,DA SADA UKRAJINCI POVRATE TU ZEMLJU?SADA,KADA IMAJO U AMERICI VIŠE OD 9 MILIJARDE DUGA DOLARA ZA VOJNU ROBU ,ZA"DAROVE"Ej,ZELENI,STIČI ČE RAČUN ZA TVOJ RUČAK BRE!Dakle Ameri brane svoju koloniju u Ukrajini,te rado dadu"poklone".Englezi so odmah tu,da bi i oni dobili neko parče sa stola.Jer u Africi i Aziji za Engleze kolonija više nema,kao ni Imperija.A u EU još nije upalila lampica u glavi Ursule i kompanjona,da uvide kome se davaju pare,te,da od svega nema ništa.Ama ništa!

ZAPOROZJE CE ZAVRSIT KAO I MARIUPOLJ

26.10.2022. 12:30

NEGO STA SE CEKA SA KIJEVOM? ZMIJU TREBA TUC PO GLAVI, A NE PO REPU. Velike greske pravi ruska vojska, sto odugovlaci specijalnu vojnu operaciju, nacistima treba objavit rat, i krenut sa svim raspolozivim sredstvima, ne ja nisam za rat, ali ne vidim nikoga (posebno na zapadu) da zeli zaustavit krvoprolice, nazalost oni ga jos potpaljuju slanjem sve vise i vise oruzja, i trljaju ruke, jer im industrija oruzja cveta, a to sto ukrajinski i ruski narod krvari, to im je sporedna stvar, i ne samo sporedna, nego dobro dosla u istrebljenju pravoslavlja, koje je sebi zadala duboka drzava, a Bogami i Vatikan (izuzev aktuelnog Pape) SMRT FASIZMU, NACIZMU I GLOBALIZMU!

buki

26.10.2022. 12:40

Zašto ne bi plaćenici u Zaporožju pravili nov ''Azovstalj'', kada ste sve one iz Marijupolja oslobodili, pa umesto da dobiju smrtnu kaznu - eto ih na novim zadacima? Kako onda da verujemo da će nas Rusi ovako ljudskim reakcijama spasiti od nacističkih sotona?

buki

26.10.2022. 12:46

Zašto ne bi plaćenici u Zaporožju pravili nov ''Azovstalj'', kada ste sve one iz Marijupolja oslobodili, pa umesto da dobiju smrtnu kaznu - eto ih na novim zadacima? Kako onda da verujemo da će nas Rusi ovako ljudskim reakcijama spasiti od nacističkih sotona?

asterix

26.10.2022. 14:07

Ruska velika slabost je obavjestajna struktura.Kako objasniti da toliko naoruzanje ulazi a da se to ne unistava u transportu te da su putevi i pruge i dalje u upotrebi.Izgleda da su konacno shvatili da se infrastruktura mora unistiti da bi se usporila dostava svega sto je potrebno vojsci.Izgleda da je u pitanju i manjak preciznih navodjenih raketa.

db

26.10.2022. 14:41

Pajac brani i trajno zagađuje USRAJINU - sram bilo te imbecile na čelu sa Bajdenom - tamo žive neki ljudi , žene , starci i starice , devojčice i dečaci ...Prljavom bombom na svoj narod kretenu iz Kijeva ?

miro

26.10.2022. 19:31

Tkz. prljava bomba je jedini način da Bajden ostane na vlasti a republikanci pobede na izborima. Sve je do utančina urađeno da se aktivira "prljava bomba". Štampa, radio, televizija,svedoci i žrtve ( ukrajinske izdajice ) odlučuje i smer vetra tako da se očekuje aktiviranje " pr.bombe " između 1 i 4 novembra.

Mikiboy

26.10.2022. 19:55

Rusija treba da pozuri sa operacijom jer Ameri mogu da budu gotovi sa bioloskim oruzjem u Ukrajini i opasnost po Rusiju bi tada bila ogromna.

Andjelko

27.10.2022. 00:32

Kretenska unija isadističke američki države demonstriraju kafansku silu tako što podržavaju šiptarske ekstreme iukrainske teroriste da maltretiraju sve oko sebe, a samo jednim pozivom mogu da obustave šizofrenike da ne kinje avropske narode silom inuklearnom pretnjom. Bolesnici evropske elite ne shvataju da bi trebalo 40 mil.godina da se radijacija smanji ako za 20 godina svi ne pomremo od zračenja dok će ameri umreti od svog zla. Nezamosliva glupost smeta zdravom razumu. Mi sa takvim satanistima nemamo šta da tražimo. Marš ološi I kabadahije. Uskoro je kraj.