KO IDE, A KO OSTAJE U BRITANSKOJ VLADI? Hoće li Sunak napraviti drastičnu promenu?

Tanjug

25. 10. 2022. u 22:59

RIŠI Sunak, novi premijer Velike Britanije, ponovo je imenovao danas Džeremi Hanta za britanskog ministra finansija. Hant ističe da će vlada raditi na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta, priznajući da je pred Britanijom težak period.

КО ИДЕ, А КО ОСТАЈЕ У БРИТАНСКОЈ ВЛАДИ? Хоће ли Сунак направити драстичну промену?

Riši Sunak, Foto AP

- Biće teško. Ali zaštita ugroženih - i radnih mesta, hipoteka i računa - biće nam na prvom mestu dok radimo na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta - napisao je Hant na Tviteru, preneo je Rojters.

Sunak je, kako je danas saopštio njegov kabinet, ponovo imenovao i Džejmsa Kleverlija za britanskog ministra inostranih poslova.

U saopštenju se navodi i da je Sunak ponovo imenovao Bena Volasa za britanskog ministra odbrane, dok je britanskog poslanika Dominika Raba imenovao za zamenika premijera i ministra pravde, tako da on ponovo obavlja dužnosti koje je obavljao godinu dana do septembra, navodi Rojters.

Novi britanski premijer ponovo je imenovao britansku poslanicu Suelu Brajverman za ministarku unutrašnjih poslova, manje od nedelju dana nakon što je podnela ostavku na tu funkciju zbog kršenja vladinih pravila.

Skaj njuz je javio da je Sunak ponovo imenovao i Kemi Bedenoh za ministarku trgovine, kao i Krisa Hiton-Herisa za ministra za Severnu Irsku.

Britansku poslanicu Peni Mordaunt, koja je bezuspešno pokušala da postane premijerka, Sunak je ponovo imenovao za liderku Donjeg doma parlamenta.

Ministarska mesta dobili su i Grant Šaps, Nadim Zahavi i Majkl Gov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a