POZVAO DA OSLOBODE ZATVORENE: Bajden promenio politiku prema marihuani

Tanjug

06. 10. 2022. u 23:59

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden preduzeo je danas izvršne akcije da bi promenio američku politiku u vezi sa marihuanom i pomilovao je sve prethodne savezne presude za puko posedovanje marihuane.

ПОЗВАО ДА ОСЛОБОДЕ ЗАТВОРЕНЕ: Бајден променио политику према марихуани

Foto AP

Bajden je naložio guvernerima saveznih država da oslobode iz zatvora sve optužene za posedovanje marihuane.

Bajden je zatražio da se promeni klasifikacija marihuane u federalnom zakonu u kojem se trenutno klasifikuje zajedno sa LSD-om i heroinom, ali je zatražio da ostanu ograničenja u transportu, prodaji i zabrani za maloletnike.

Hiljade ljudi koji su ranije bili osuđeni za posedovanje marihuane i koji su možda zbog toga bili nezaposleni, bez stana ili mogućosti za obrazovanje, sada će biti oslobođeni negativnih posledica, istakao je Bajden, a preneo je Rojters.

To je bilo jedno od Bajdenovih obećanja tokom predizborne kampanje i ustupak levo orijentisanim članovima njegove baze pred novembarske izbore na kojima će demokrate braniti vlast u Predstavničkom domu i Senatu.

Bajden je rekao da je naredio državnom advokatu Meriku Garlandu da omogući da administracija uputi sertifikate sa pomilovanjima svima kojima su namenjeni.

BONUS VIDEO - KAKO JE ASANŽ POKRENUO LAVINU: Pre 15 godina nastao je Vikiliks

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije