VLASTI DŽAKARTE POSLALE ZOMBIJE DA PLAŠE LJUDE: Rezultat je veće korišćenje brzog voza i manja gužva u saobraćaju (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 10. 2022. u 17:02

VLASTI glavnog grada Indonezije, Džakarte, inspirisane popularnim južnokorejskim horor filmom "Voz za Busan" došle su na ideju kako da podstaknu ljude da više koriste novi brzi voz.

ВЛАСТИ ЏАКАРТЕ ПОСЛАЛЕ ЗОМБИЈЕ ДА ПЛАШЕ ЉУДЕ: Резултат је веће коришћење брзог воза и мања гужва у саобраћају (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Pavel Chagochkin

Naime, glumci maskirani u zombije imali su zadatak da plaše ljude ne bi li utrčali u voz i odvezli se "na bezbedno", prenosi Kjodo.

Šila Maharši, korporativna sekretarka Džakarte, rekla je da je događaj, koji je trajao do septembra, uspeo.

- Ova atrakcija je odigrala veoma značajnu ulogu u povećanju broja putnika LRT-a, i nadamo se da može biti kampanja za podizanje svesti o našoj usluzi kako bismo privukli više putnika u budućnosti - rekla je ona.

"Preživeli" putnici su evakuisani na drugu stanicu koja je proglašena "bezbednom zonom".

Glumci koji su nosili vojne uniforme i igračke puške borili su se protiv zombija dok su štitili putnike i sprovodili ih na sigurno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mast Irham (@mastirham)

Zombi glumci su bili obučeni u krpe i našminkani sa sablasno belim očima i krvlju umrljanim ustima. Vukli su noge po tunelima i stepenicama i povremeno su iznenada iskakali.

U vagonu sa lažnom krvlju poprskanom po zidovima, televizijski voditelj je objavio da je "pandora virus", poreklom iz Južne Koreje, ušao u Indoneziju, pretvarajući ljude u zombije u roku od "3 minuta" od infekcije.

Džakarta i njena predgrađa imaju populaciju od skoro 33 miliona ljudi, a saobraćajne gužve i zagađenje su neke od najvećih glavobolja prestonice.

Grad je započeo komercijalne operacije na potezu od 5,8 kilometara u decembru 2019. u jednom od napora da poboljša situaciju.

Usluga, međutim, nije uspela da privuče mnogo putnika zbog svoje kratke rute, prema stručnjacima za transport. Očekuje se da će trasa biti proširena u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO:

BOND, DžEJMS BOND: Pre 60 godina snimljen prvi film o „agentu 007“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)