RAISI O PROTESTIMA U IRANU: "To pokazuje moć Islamske republike"

Tanjug

23. 09. 2022. u 19:55

PROVLADINE demonstracije u Iranu danas pokazuju moć Islamske republike, rekao je predsednik Ebrahim Raisi, nakon višednevnih nemira zbog smrti žene koju je pritvorila policija za moral.

РАИСИ О ПРОТЕСТИМА У ИРАНУ: То показује моћ Исламске републике

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

- Prisustvo naroda na marševima danas predstavlja moć i čast Islamske republike  - rekao je Raisi na televiziji uživo nakon povratka iz NJujorka gde je prisustvovao Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prenosi Rojters.

Demonstracije u nekoliko iranskih gradova organizovala je sržava kako bi se suprotstavila antivladinim nemirima.

Britanska agencija je istakla da su provladini demonstranti pozivali na pogubljenje ljudi koji protestuju protiv režima, nakon što je jedna 22-godišnja devojku umrla od posledica mučenja takozvane policije za moral.

Broj mrtvih u sukobima policije i demonstranata na sve nasilnijim protestima širom Irana mogao bi dostići 26, navela je iranska državna televizija, a preneo AP.

Video-snimci na društvenim mrežama, pored ostalog, prikazuju demonstrante u Teheranu kako pale policijske automobile i sukobljavaju se sa policajcima.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: RAKETE, AVIONI, BRODOVI - Snimci sa vojne vežbe "Istok 2022"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLUMICA PROŠLA PAKAO SA KLIČKOM: Odveo je našu ćerku u Ukrajinu, nije želeo da je vrati, ja sam lečila zavisnost od alkohola i droge