VELIKA GREŠKA VAŠINGTONA: Potpukovnik američke vojske upozorava - SAD, Evropa i narod Ukrajine su taoci odluke Vladimira Zelenskog

Novosti online

26. 08. 2022. u 22:33

PRE nego što je Ukrajini predao milijarde dolara i ogromne količine naoružanja, Vašington je morao da se uveri da Kijev čini sve da spreči sukob, smatra potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis.

ВЕЛИКА ГРЕШКА ВАШИНГТОНА: Потпуковник америчке војске упозорава - САД, Европа и народ Украјине су таоци одлуке Владимира Зеленског

Foto: Profimedia

On je podsetio da su naoružanje i oprema prebačeni ukrajinskoj strani bili namenjeni nacionalnoj bezbednosti samih Sjedinjenih Država .

- Analiza događaja pokazuje da je Kijev ignorisao taktičku i stratešku neravnotežu. Bilo je sasvim očigledno da je Ukrajina bila inferiorna u odnosu na Rusiju ne samo po naoružanju, već i po veličini vojske, kao i po industrijskim kapacitetima, da bi učestvovala u ovom sukobu - objasnio je vojni ekspert, a prenosi FAN.

Da je ukrajinska strana ispunila sporazume iz Minska, do sadašnje situacije u Ukrajini ne bi došlo, uveren je Dejvis. Ali Kijev je namerno propustio najbolju priliku da izbegne sukob sa Rusijom. A sada su SAD, Evropa i narod Ukrajine postali taoci odluke predsednika Vladimira Zelenskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!