DA LI ĆE IM UVESTI I POLICIJSKI ČAS? U Kini i morske životinje testiraju na koronavirus (VIDEO)

Tanjug

19. 08. 2022. u 19:08

NAKON što je otkriveno oko 40 slučajeva koronavirusa u priobalnom kineskom gradu Sjamenu više od pet miliona ljudi dobilo je nalog da se podvrgne testiranju na kovid ove nedelje, a to biće testirani i neki oblici morskog sveta.

ДА ЛИ ЋЕ ИМ УВЕСТИ И ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС? У Кини и морске животиње тестирају на коронавирус (ВИДЕО)

Foto: AP

Poslednjih nedelja okružni komitet za kontrolu pomorske pandemije u Sjamenu izdao je obaveštenje da "kada se ribari vrate u svoje luke moraju biti testirani, kao i njihova morska hrana", prenosi "Bi-Bi-Si".

Navodi se da su se pojavili video-snimci na više platformi društvenih medija, na kojima se vide medicinski radnici koji rade PCR testove na živim riba i rakovima.


Dodaje je da to nije prvi put da se živa riba testira na kovid.

Zaposleni u opštinskom birou za okeanski razvoj u Sjamenu rekao je da su "izvučene lekcije iz Hajnana, koji je svedok teške epidemije".

Bi-Bi-Si navodi da je južna kineska provincija Hajnan, priobalni region poput Sjamena, zabeležila više od 10.000 slučajeva kovida od početka avgusta, a vlasti su navele da veruju da je ova epidemija verovatno povezana sa ribarskom zajednicom.

Kineski mediji već dugo izražavaju zabrinutost da bi morski svet mogao imati veze sa koronavirusom, naročito zato što je prva epidemija bila povezana s pijacom živih životinja i morskih plodova u centralnom kineskom gradu Vuhanu.

Iako je malo verovatno da su morski plodovi nosioci virusa, mnoge kineske epidemije povezane su sa lučkim radnicima koji rukuju robom iz hladnog lanca ili radnicima na pijacama morskih plodova.


BONUS VIDEO: Dodeljena nagrada "Enimals best frend"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati