ISPRAVKA: Bajdenu nije ponuđena nova funkcija jer jedan senator ne čini Senat

P. Z. S. / ria.ru

16. 08. 2022. u 22:42

NEISTINITA je informacija koju je naš portal objavio a gde se navodi da je iz američkog senata stigao predlog američkom predsedniku za novu funkciju, a na šta nam je ukazao portal raskrinkavanje.me.

ИСПРАВКА: Бајдену није понуђена нова функција јер један сенатор не чини Сенат

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

U tekst na našem portalu insinuiralo se da je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Džou Bajdenu upućena poruka od američkog Senata navodi se: 

„Američki predsednik Džo Bajden ima tako nizak rejting da Amerikanci više ne bi želeli da ga vide na čelu zemlje“, rekao je republikanski senator Džon F. Kenedi na Foksu. 

„Mislim da većina glasača u našoj zemlji misli da bi Bajdenu bilo bolje da prodaje katetere na televiziji do kasno u noć nego da bude predsednik Sjedinjenih Država“, rekao je političar“. 

Senator, Džon Kenedi je, komentarišući predstojeće izbore 2024. godine i Bajdenov trenutni rejting, zaista u izjavi za Foks iznio stav o Bajdenovom neefikasnom vođenju države tokom dosadašnjeg trajanja mandata. 

„Loše je upravljao Kongresom, loše je upravljao COVID krizom, loše je upravljao borbom protiv kriminala, loše je upravljao granicama. Takođe, loše je upravljao Avganistanom, loše je upravljao ekonomijom, loše je upravljao inflacijom i izgubio je energetsku nezavisnost Amerike. 

Mislim da američki narod ne mrzi predsjednika Bajdena. Ja sigurno ne. Ali mislim da većina glasača u našoj državi u ovom trenutku misli da bi mu bilo bolje da prodaje katetere na televiziji do kasno u noć nego da služi kao predsednik SAD-a“. 

Tačna je informacija da je senator Kenedi negativno ocenio delovanje Bajdena, međutim Senat SAD-a sastoji se od 100 senatora, odnosno dva iz svake države, a Džon Kenedi je samo jedan od njih.  

Naslov je stavljen u kontekst koji čitaoca navodi na zaključak da je u pitanju zvanična poruka Senata američkom predsjedniku, što nije tačno jer je senator Kenedi iznio lični stav o Bajdenovom radu. 

S obzirom na to da kritike nije iznio Senat, kako se navodi u naslovu, ovu ocenu ocenjujemo kao klikbejt.  

Na proverene informacije ukazao nam je portal raskrinkavanje.me, nakon čega smo uradili ispravku na kojoj smo zahvalni. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura