"POBEĐUJEMO MEĐUNARODNI TERORIZAM": Šojgu se zahvalio sirijskom kolegi, pa pecnuo Ameriku

Novosti online

16. 08. 2022. u 18:22

RUSKE i sirijske snage uspešno se bore protiv međunarodnog terorizma, izjavio je u utorak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa sirijskim kolegom Alijem Mahmudom Abasom na marginama 10. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.

ПОБЕЂУЈЕМО МЕЂУНАРОДНИ ТЕРОРИЗАМ: Шојгу се захвалио сиријском колеги, па пецнуо Америку

Foto: EPA

- Veoma nam je važno kada nas posećuju naši prijatelji, sa kojima ne samo da se borimo rame uz rame, već i pobeđujemo međunarodni terorizam, što retko ko može da uradi u poslednje vreme. Bar razne američke koalicije to nisu uspele da urade, ali mi smo to uradili zajedno sa sirijskim oružanim snagama - rekao je Šojgu.


On je čestitao Abasu na preuzimanju funkcije sirijskog ministarstva odbrane u aprilu i zahvalio mu na učešću na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2022".

Forum će trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju