U DANU EVAKUISANO 25 HILJADA LJUDI: Poznati detlji koliko je ukupno osoba napustilo Ukrajinu od početka SVO

Novosti online

15. 08. 2022. u 21:59

VIŠE od 25.000 ljudi, uključujući skoro 4.000 dece, evakuisano je tokom dana iz opasnih regiona u Ukrajini i iz Luganske i Donjecke Narodne Republike u Rusiju, izjavio je u ponedeljak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

У ДАНУ ЕВАКУИСАНО 25 ХИЉАДА ЉУДИ: Познати детљи колико је укупно особа напустило Украјину од почетка СВО

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija

- Uprkos preprekama koje je stvarao kijevski režim, tokom dana je evakuisano čak 25.237 ljudi, uključujući 3.702 dece iz opasnih zona u različitim ukrajinskim regionima, kao i iz Luganske i Donjecke Narodne Republike u Rusiju bez učešća ukrajinske strane - rekao je Mizincev.


On se potom osvrnuo i na ukupne brojke od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Od početka specijalne vojne operacije evakuisano je čak 3.395.365 ljudi, uključujući 541.660 dece - izjavio je načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.


Prema rečima Mizinceva, koji je i na čelu ruskog Zajedničkog koordinacionog štaba za humanitarno reagovanje u Ukrajini, 5.209 privatnih automobila prešlo je rusku granicu u proteklom danu, a 569.125 od početka operacije.

On je dodao da baza podataka Štaba za humanitarno reagovanje i ostalih sličnih centara broji 2.760.000 zahteva od ljudi iz Ukrajine koji žele da budu evakuisani u Rusiju, iz 2.139 naselja u Ukrajini i teritorija pod kontrolom Kijeva u Donbasu.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na frontu u Donbasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost