RASPAD SISTEMA U UKRAJINI: Objavljen snimak, Amerikanci beže, šokirali se kad su videli šta rade Ukrajinci (VIDEO,FOTO)

Novosti online

10. 08. 2022. u 12:11

VELIKI broj bivših američkih vojnika koji su pristupili takozvanoj međunarodnoj legiji stranaca i bore se na strani Kijeva napušta front i Ukrajinu. Čašu je prelilo to što je, kako tvrde, ukrajinska vojska opljačkala njihove poginule saborce, javlja francuski TV5 Monde.

РАСПАД СИСТЕМА У УКРАЈИНИ: Објављен снимак, Американци беже, шокирали се кад су видели шта раде Украјинци (ВИДЕО,ФОТО)

Foto: Printskrin Youtube

Kako navodi francuski TV kanal, stranci "koji su došli da se bore na strani ukrajinskih snaga suočavaju se sa razočaranjem". Navode da "ne ide sve kako su zamislili, do te mere da neki odluče da napuste svoju misiju".

Tako bivši američki vojnici ne kriju svoje razočaranje, kritikuju "nedostatak vođstva" i "prenošenje lažnih informacija kroz lanac komandovanja", prenosi Radio Oreole.

- Upravo smo se vratili sa misije. Izgubili smo četvoricu naših momaka u borbi, sve informacije koje smo dobili su bile lažne - rekao je jedan od njih.

Amerikanci su rekli da je ukrajinska vojska, kada su njihovi drugovi poginuli, opljačkala mrtve, "uzela novac, telefone, torbe, dokumenta". Prema rečima stranih legionara, ukrajinsko rukovodstvo "neće oklevati da ih žrtvuje zarad slave".

Foto: Printskrin Youtube

 

- Stvarno je loša situacija, niko nas ne sluša. Niko se ne plaši da umre, ali ne želimo da umremo po naređenju loše komande bez razloga - rekao je jedan vojnik.

Suočeni sa ovom situacijom očaja, mnogi strani dobrovoljci na strani Ukrajine jednostavno odlučuju da odu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je broj plaćenika u Ukrajini za četiri nedelje smanjen sa 2.741 na 2.192, uništeno je 335 militanata, a broj pristiglih „vojnika sreće“ ne pokriva gubitke u njihovim redovima. U protekle četiri nedelje ubijen je 21 američki plaćenik.

(Informer)

BONUS VIDEO:

BORBENA AKTIVNOST "URAGANA": Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života