VELIKA BRITANIJA: Nova ruska jedinica kopnenih snaga za Ukrajinu

Tanjug

10. 08. 2022. u 09:26

RUSIJA je formirala veliku novu formaciju kopnenih snaga za podršku svojim operacijama u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА: Нова руска јединица копнених снага за Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ova jedinica, nazvana 3. armijski korpus, bazirana je u gradu Mulino, istočno od glavnog grada Rusije Moskve, objavilo je ministarstvo u svom dnevnom obaveštajnom biltenu na Tviteru, prenosi Rojters.

U izveštaju obaveštajaca se takođe dodaje da se pred ruskim komandantima i dalje nalaze „konkurentni operativni prioriteti“, jačanje ofanzive u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, kao i osnaživanje odbrane od kontranapada ukrajinskih snaga na jugu zemlje, navodi britanska agencija.

Podsećamo, ukrajinski vojnici su jutros  za sat vremena ispalili 42 granate kalibra 155 i 152 mm na Donjeck, Gorlovku, Makejevku i Mihajlovku, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!