OPERACIJA “ZORA": Izraelski udari na Gazu, Palestinci prete osvetom, odobrena mobilizacija (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Tanjug

05. 08. 2022. u 22:26

JEDAN od komandanata palestinskog pokreta Islamski džihad ubijen je u izraelskim udarima na pojas Gaze, saopštio je danas zvaničnik ove militantne grupe.

ОПЕРАЦИЈА “ЗОРА: Израелски удари на Газу, Палестинци прете осветом, одобрена мобилизација (УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ)

Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, zvaničnici lokalnih zdravstvenih službi saopštili su da je u izraelskim udarima poginulo sedam osoba, a 40 je ranjeno. Prema navodima palestinskog ministarstva zdravlja, među poginulima je i petogodišnja devojčica.

Lider Islamskog džihada Zijad An-Nahala zapretio je posle napada na Gazu da će izvesti raketne udare po Tel Avivu.

- U toj bici neće biti crvenih linija - rekao je on televiziji Al-Majadin.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc odobrio je mobilizaciju do 25.000 rezervista u slučaju potrebe, a u vezi sa vojnom operacijom u Gazi, saopštilo je ministarstvo odbrane te države.

Izraelski mediji objavili su da su se u pojedinim gradovima te države oglasile sirene za vazdušnu opasnost.

Izraelska vojska saopštila je ranije da je u okviru operacije "Zora" gađala ciljeve u Gazi, nakon višednevnih tenzija nastalih zbog hapšenja palestinskog lidera Basama al Sadija.

Al Sadija su ranije ove sedmice uhapsile izraelske snage tokom napada na grad Dženin na Zapadnoj obali.

Nakon tog hapšenja, Izrael je zatvorio sve prelaze u Gazi kao i neke obližnje puteve strahujući od odmazde Palestinaca iz Gaze.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)