ZAHAROVA ODGOVORILA BERBOKOVOJ: Zapad je svojim postupcima doveo Ukrajinu u ropsku zavisnost

Novosti onlajn

27. 07. 2022. u 13:01

ZEMLjE Evropske unije i SAD su svojim postupcima postavile Ukrajinu u ropsku zavisnost od zapadnih zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА БЕРБОКОВОЈ: Запад је својим поступцима довео Украјину у ропску зависност

Foto: Profimedia

Ona se osvrnula na izjavu ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok koja je kazala da Rusija namerava „da u potpunosti potčini Ukrajinu“. Berbokova je tako protumačila reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je kazao da će Rusija pomoći narodu u Ukrajini da se oslobodi antinarodnog i antiistorijskog režima.

- Mogu da joj odgovorim da su akcije njene zemlje, zajedno sa akcijama zemalja EU i SAD, dovele Ukrajinu i ukrajinski narod u potpunu, ropsku zavisnost od zapadnih zemalja - kazala je Zaharova.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da će Rusija pomoći ukrajinskom narodu da se oslobodi antinarodnog režima, te da će ruski i ukrajinski narod nastaviti da živi zajedno.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO:

KAKO SE PRIPREMA "URAGAN" ZA DEJSTVO: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!