"IZVEŠTILI SU SE DA SVAKU VEST IZOKREĆU" Lavrov poručio - „Prehrambeni sporazum“ ne sprečava Rusiju da nastavi specijalnu operaciju

Novosti onlajn

25. 07. 2022. u 15:30

U DOKUMENTIMA o ukidanju ograničenja isporuke ruskih prehrambenih proizvoda i o saradnji Rusije u izvozu ukrajinskog žita nema ničega što bi Moskvu sprečavalo da nastavi specijalno operaciju i da gađa ukrajinske vojne objekte. Ne čudi što stav Rusije na Zapadu izokreću, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ИЗВЕШТИЛИ СУ СЕ ДА СВАКУ ВЕСТ ИЗОКРЕЋУ Лавров поручио - „Прехрамбени споразум“ не спречава Русију да настави специјалну операцију

Foto: TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Naše zapadne kolege su se, u principu, već izveštile da svaku vest izokreću isključivo u onom vidu u kojem se ona može koristiti protiv Rusije, mene više ništa ne čudi - rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora s kolegom iz Kongoa, odgovarajući na molbu novinara da komentariše zapadne ocene ruskog napada na ukrajinski vojni brod u luci Odesa.

- Ako govorimo o epizodi koju ste spomenuli i koja se dogodila u Odesi, to nema nikakve veze s obavezama koje je Rusija preuzela na sebe, uključujući i sporazume potpisane 22. jula u Istanbulu, nema ničega što bi nam zabranilo da nastavimo specijalnu vojnu operaciju, uništavajući vojnu infrastrukturu i druge vojne ciljeve - naglasio je Lavrov.

Ruski ministar je, takođe, istakao da ne postoje nikakve prepreke za izvoz žita iz Odese.

 - Što se tiče ciljeva na koje su izvedeni visokoprecizni napadi, oni se nalaze u posebnom delu odeske luke, u takozvanom vojnom delu vojne luke i ti ciljevi su borbeni brod ukrajinske mornarice i skladište s municijom, kuda su nedavno dostavili protibrodske rakete 'harpun' - rekao je Lavrov.

On je dodao da je ta municija dopremljena da bi predstavljala pretnju po rusku Crnomorsku flotu.

- Eksperti su potvrdili ono o čemu smo govorili od samog početka, da se žitni terminal odeske luke nalazi na znatnoj udaljenosti od vojne jedinice, da nema nikakvih prepreka za dostavljanje žita naručiocima, u skladu sa sporazumima koji su potpisani u Istanbulu, i mi nismo stvarali te prepreke - naglasio je Lavrov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KAKO SE PRIPREMA "URAGAN" ZA DEJSTVO: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu