NOVE GLAVOBOLJE ZA ŠOLCA I SOCIJALDEMOKRATE: Policija pokrenula istragu zbog sipanja droge za silovanje na žurci u Berlinu

novosti online

22. 07. 2022. u 09:18

NEMAČKA policija pokrenula je istragu o upotrebi droge za silovanje na letnjoj zabavi koju su organizovale socijaldemokrate (SPD) pre dve nedelje.

НОВЕ ГЛАВОБОЉЕ ЗА ШОЛЦА И СОЦИЈАЛДЕМОКРАТЕ: Полиција покренула истрагу због сипања дроге за силовање на журци у Берлину

Olaf Šolc, Foto AP

Policija u glavnom gradu Nemačke potvrdila je u četvrtak da istražuje sedam slučajeva nanošenja opasnih telesnih povreda.

Nakon događaja koji je organizovala poslanička grupa SPD 6. jula, 14 ljudi je prijavilo da se loše oseća i da ima gubitak pamćenja. Međutim, neki slučajevi nisu mogli biti dokazani, saopštila je policija.

Foto: Printscreen

Istražitelji analiziraju foto i video materijal i ispituju oštećene i druge goste i zaposlene. Kako je saopštila policija, istraga je do sada bila usmerena na jednu neidentifikovanu osobu.

Navodna 21-godišnja žrtva podnela je policijski izveštaj nakon incidenta i pregledana je u bolnici. Doživela je mučninu, vrtoglavicu i gubitak pamćenja. Tokom događaja nije konzumirala alkohol.

Stranka je u sredu uveče poslala mejl zabavljačima u kojem osuđuje "stravičan čin" i izražava nadu da će odgovorni biti pronađeni i kažnjeni.

Tradicionalnoj letnjoj zabavi prisustvovalo je oko hiljadu ljudi, uključujući članove parlamenta i kancelara Olafa Šolca. Bio je to događaj na koji su mogle doći samo pozvane osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna