POGLEDAJTE – SU-25 U BRIŠUĆEM LETU UNIŠTAVAJU VATRENE TAČKE: Rad Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na Avdejevskom pravcu (VIDEO)

P. Z. S. / rybar

19. 07. 2022. u 22:16

PAR ruskih jurišnih aviona ispalio je raketnu salvu na ciljeve u pravcu Avdijevke. Tokom osam godina borbi na ovom sektoru fronta, Oružane snage Ukrajine su kod Avdijevke opremile nekoliko dobro utvrđenih odbrambenih linija sa dugotrajnim vatrenim tačkama.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СУ-25 У БРИШУЋЕМ ЛЕТУ УНИШТАВАЈУ ВАТРЕНЕ ТАЧКЕ: Рад Ваздушно-космичких снага Русије на Авдејевском правцу (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Upotreba avijacije i artiljerije velikog kalibra je od vitalnog značaja za ofanzivu i prodor ukrajinskog utvrđenog područja kod Donjecka.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju