UKRAJINCI SE ZABARAKADIRALI U ZGRADAMA, CIVILI U PODRUMIMA: Artiljerija i skladišta municije raspoređeni po civilnim objektima

P. Z. S. / ria.ru

18. 07. 2022. u 21:25

UKRAJINSKI nacionalisti opremili su uporište u jednoj od škola u Pavlogradu (Dnjepropetrovska oblast), saopštio je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

УКРАЈИНЦИ СЕ ЗАБАРАКАДИРАЛИ У ЗГРАДАМА, ЦИВИЛИ У ПОДРУМИМА: Артиљерија и складишта муниције распоређени по цивилним објектима

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

-U Pavlogradu, Dnjepropetrovska oblast, u školi broj 6 na (Ulica heroja Ukrajine) opremljeno je uporište nacionalista, skladišta municije su smeštena u podrumu, rekao je on na brifingu.

Ukrajinska vojska je rasporedila artiljeriju i u školi u Harkovu, izjavio je u ponedeljak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

-U Harkovu, na teritoriji škole broj 8 (Saltovska magistrala), raspoređene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine, opremljeni su artiljerijski položaji i MLRS (VBR), dok evakuacija lokalnog stanovništva iz obližnjih kuća namerno nije izvršena, rekao je general.

Ukrajinska vojska postavila je višecevne raketne sisteme uz stambene zgrade u Dobropolju (DNR), a stanovništvu nije dozvoljeno da se evakuiše odatle, izjavio je u ponedeljak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

-U Dobropolju Donjecke Narodne Republike, na donjim i gornjim spratovima stambenih zgrada (Ulica Sunčana četvrt), vojnici ukrajinskih oružanih formacija su opremili uporišta i skladišta municije, postavili MLRS i oklopna vozila u dvorištima“, rekao je on.

Prema Mizincevu, stanovnicima je zabranjeno da napuštaju svoje stanove, ljude zapravo koriste nacionalisti kao „živi štit“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)