KADA ĆE KRAJ RATA U UKRAJINI? Reznikov zna, ali - ne pita se samo Kijev

Tanjug

15. 07. 2022. u 19:48

MINISTAR odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov rekao je danas da bi rat koji je Rusija započela u Ukrajini mogao da se završi do kraja ove godine, ali i da to zahteva koordinisanu pomoć partnera i pojačan ekonomski pritisak na Rusku Federaciju.

КАДА ЋЕ КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ? Резников зна, али - не пита се само Кијев

Foto Tanjug/AP

-To je apsolutno moguće. Ovo mogu da kažem, iako sam po struci pravnik, ali komuniciram sa vojskom. Čak i sa vojne tačke gledišta, ovo je sasvim realan plan - oslobađanje naših teritorija, kazao je Reznikov za Bi-Bi-Si.

On je otkrio da ranije Zapad nije žurio da pomogne, jer je sumnjao u ukrajinsku odbranu i verovao u teze o "padu Kijeva za tri dana".

-Smatrali su da ćemo završiti porazom, da ćemo Kijev predati za tri dana, i zato nam nisu mnogo pomagali, samo su nas podržavali. Ali kada su videli da je pobeda Ukrajine apsolutno realan plan, želeli su da postanu saučesnici ove pobede, rekao je Reznikov.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)