"UKRAJINA VRŠILA IZOLACIJU I GENOCID NAD LJUDIMA DONBASA" Putin: Stanovništvo osam godina "živelo imeđu neba i zemlje"

Novosti onlajn/R. V.

07. 07. 2022. u 16:13

UKRAJINA je vršila izolaciju i genocid nad ljudima u Donbasu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, prenose RIA Novosti.

УКРАЈИНА ВРШИЛА ИЗОЛАЦИЈУ И ГЕНОЦИД НАД ЉУДИМА ДОНБАСА Путин: Становништво осам година живело имеђу неба и земље

Vladimir Putin, Foto AP

- Ovo je izolacija i genocid, ako se ima u vidu vojni pritisak koji prati već osam godina“, rekao je Putin tokom sastanka sa pobednicima takmičenja „Lideri Rusije“.

Predsednik je skrenuo pažnju na nekoliko fundamentalnih oblasti u kojima je vršen pritisak na stanovništvo Donbasa.

- Ljudi tamo (u Donbasu) dugo vremena – čak osam godina – našli su se, kako kažu, između neba i zemlje. Oni nisu imali nijedan pasoš – ni ukrajinski ni ruski. Nisu mogli ni da kupe avionske karte i da avionom putuju po Rusiji. Nisu mogli da pošalju svoju decu na studije, pa čak ni na ruske univerzitete. Potpuno su izgubili svaku vezu sa Ukrajinom - rekao je Putin.

Podsećamo, 24. februara je Rusija pokrenula "specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine".

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!