"DŽONSON POBEGAO SA BRODA KOJI TONE" Zaharova o haosu u Britaniji: Rusija se ne može uništiti, ali možete slomiti zube pokušavajući

Novosti online

07. 07. 2022. u 13:12

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je, komentarišući ostavku britanskog premijera Borisa Džonsona, da ga je pogodio bumerang koji je on bacio u "slučaju Skripalj", a naravoučenije je - ne pokušavajte da uništite Rusiju.

ЏОНСОН ПОБЕГАО СА БРОДА КОЈИ ТОНЕ Захарова о хаосу у Британији: Русија се не може уништити, али можете сломити зубе покушавајући

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njenim rečima "očigledno je da su liberalni režimi u najdubljoj političkoj, ideološkoj i ekonomskoj krizi".

- Situacija britanskog poluživota je alarmantna. Nedostatak kontrole i haos glavne su ocene eksperata - rekla je Zaharova.

Naglasila je da je Borisa Džonsona pogodio bumerang koji je sam bacio.

Podsetila je da je Džonson svojevremeno na isti način ostavio Terezu Mej kada je ona preterala u slučaju Skripalj i počela da se zaglavljuje.

- Džonson je pobegao sa broda koji tone kladeći se na svoju vlastitu karijeru. Ovaj put njegovi drugovi su ga predali i to na koji način - rekla je ona.

Istakla je da je pouka - ne pokušavajte da uništite Rusiju.

- Rusija se ne može uništiti, ali možete slomiti zube pokušavajući - rekla je Zaharova, prenosi RIA "Novosti".

(SRNA)

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi