NOVI PROTEST U SKOPLJU: Demonstranti gađali zgradu vlade

Tanjug

05. 07. 2022. u 21:39

ISPRED Vlade Severne Makedonije večeras su nastavljeni protesti protiv francuskog predloga za deblokadu integracije zemlje u Evropsku uniju koji traju treći dan zaredom, a demonstranti koji traže ostavku vlade probili su zaštitnu ogradu i gađali zgradu.

НОВИ ПРОТЕСТ У СКОПЉУ: Демонстранти гађали зграду владе

Foto: Printskrin

Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu, gde su bacali dimne bombe, javlja Plus info.


Ispred Sobranja, protest je nastavljen intoniranjem makedonske himne, a demonstranti su mahali stotinama zastava.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

- Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve - kazao je Kovački.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu