"KULA JE BESPREKORNA": Oglasio se direktor Ajfelovog tornja, posle navoda da je simbol Pariza u lošem stanju

M.K.

05. 07. 2022. u 20:00

O ZNAMENITOJ Ajfelovoj kuli „nikada se nije brinulo bolje nego sada“, saopštila je u ponedeljak njena direkcija, komentarišući izveštaje u kojima se navodi da je simbol Pariza u sumornom stanju.

КУЛА ЈЕ БЕСПРЕКОРНА: Огласио се директор Ајфеловог торња, после навода да је симбол Париза у лошем стању

Foto: Pixabay

Francuski mediji ranije su objavili da je simbol Pariza u lošem stanju

Patrik Branko Rivo, generalni direktor kompanije koja upravlja Ajfelovom kulom, istakao je da će toranj „nastaviti da stoji, a gvožđe će biti besprekorno“, prenosi AFP.

- Prvi put u svojoj istoriji, toranj je očišćen od svih slojeva boje. Otkrili smo da je kovano gvožđe bilo besprekorno uprkos činjenici da smo pregledali deo koji je najviše stradao od rđe -  rekao je Rivo. 

Francuski časopis "Marijan" objavio je prošle nedelje, pozivajući se na poverljive izvore, da je kultni toranj u teškom stanju i da su vlasti preduzele samo kozmetičke mere umesto kompletne popravke.

Prema navodima časopisa, simbol Pariza visok 330 metara i težak 7.300 tona je opterećen rđom, ali dobija samo farbanje, u vrednosti od 60 miliona evra, pred Olimpijske igre 2024 godine. Izvor tvrdi da će taj trud biti najskuplji, ali verovatno i najbeskorisniji u istoriji tornja.

- Ako bi Gustav Ajfel posetio ovo mesto, "dobio bi srčani udar“, navodno je rekao zaposleni na sajtu, misleći na inženjera koji je dizajnirao kulu, piše RT. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)