VIDEO SAM JE KAKO UMIRE, NA PAR KORAKA OD MENE: Očevici opisali potresne scene iz Čikaga, gde se proslava pretvorila u tragediju

Novosti online

04. 07. 2022. u 23:59

- SVI su počeli da beže. Pogledao sam unazad i na oko 20 koraka od sebe video sam upucanu devojku. Video sam je kako umire.

ВИДЕО САМ ЈЕ КАКО УМИРЕ, НА ПАР КОРАКА ОД МЕНЕ: Очевици описали потресне сцене из Чикага, где се прослава претворила у трагедију

Foto: EPA

Ovako svedoci opisuju trenutak nakon stravične pucnjave na paradi povodom 4. jula u Hajlend Parku u Ilinoisu, piše Blic.

Prema njihovim rečima, iako je policija pronašla oružjem kojim je počinjen masakr, veruje se da takav rafal nije bio moguć sa puškom.

- To nije bila puška, bilo je automatsko oružje - rekli su oni.

Očevidac je naveo da je video muškarca koji je pogođen u glavu.

- Krvario je po celom telu. Jedna devojka je upucana u nogu dok je bežala. Dugo smo se krili, a kada smo izašli ulice su bile zatrpane - ispričao je on.

Kako piše Dejli mejl, događaju su prisustvovala deca i psi koji su tek prošli ulicom kada je napadač počeo da puca.

- Video sam nekoliko tela, ljudi su ležali u lokvi krvi - kazao je očevidac.

Majls Zaremski, 74-godišnji advokat koji već 60 godina živi u Hajlend parku, rekao je za Dejli Mejl da je, kada je čuo pucnjeve pomislio da pucaju petarde, a da je scena koju je video bila kao iz filmova naučne fantastike.

- Napolju je bilo lepo vreme pa sam izašao da prošetam. Čuo sam nekoliko pucnjeva i pomislio sam da su petarde. Bilo ih je oko 30 - 35 koliko sam uspeo da prebrojim. Ubrzo sam video krv na ljudima. Dvoje ili troje, u starosti između 25 i 40 godina, ležali su nepomično. Bilo je užasno, mučno, osećao sam se loše. Video sam i malog dečaka koji je bio krvav u naručju svojih roditelja. Vikali su na medicinske radnike, tražili su pomoć. Bilo je nadrealno, kao iz naučne fantastike - ispričao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!