RUSKE DIPLOMATE NAPUŠTAJU BUGARSKU Oko 160 ljudi odlazi iz Sofije u Moskvu

Tanjug

03. 07. 2022. u 17:47

DIPLOMATE i zaposleni u ruskoj ambasadi u Sofiji, koji su u Bugarskoj proglašeni za persone non grata, napuštaju tu zemlju, izjavio je portparol Ambasade za TASS.

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ НАПУШТАЈУ БУГАРСКУ Око 160 људи одлази из Софије у Москву

Foto D. Dozet

- Procedure pasoške i carinske kontrole su završene. Ukrcavaju se u dva aviona. Oko 160 ljudi, među kojima su diplomate, tehničko osoblje i članovi njihovih porodica, odlazi iz Sofije u Moskvu - izjavio je neimenovani službenik ruske ambasade u Bugarskoj, prenosi TASS.

Bugarske vlasti su 28. juna ove godine objavile odluku da proteraju 70 ruskih diplomata i pripadnika tehničkog osoblja ruske Ambasade.

Među njima su ministar-savetnik ruske ambasade Filip Voskresenski, generalni konzuli u Varni i Rusi Vladimir Klimanov i Andrej Gromov i direktor Ruskog informativno-kulturnog centra Jurij Makušin, javlja ruska agencija.

Zbog nedostatka osoblja, konzularna služba Ambasade i Generalni konzulat Rusije u Varni obustavljaju rad.

Ruska Ambasada je tražila da se ova, kako ju je nazvala, nezakonita i neosnovana odluka ukine i upozorila da bi zbog nje mogla biti zatvorena i bugarska diplomatska predstavništva u Rusiji, ali je to upozorenje bugarsko Ministarstvo inostranih poslova ignorisalo, navodi TAS S.

Ruski zvaničnici su saopštili da planiraju uzvratne mere, prenosi ruska agencija.

 

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREVIŠE TOPLO OBUČEN: Na Kelebiji zaustavljen pešak pun novca