AMERIČKA POLICIJA UBILA JOŠ JEDNOG AFROAMERIKANCA: Usmrćen na parkingu posle potere i pucnjave

Tanjug

02. 07. 2022. u 21:21

POLICIJA je u Ohaju ubila Afroamerikanca DŽejlenda Vokera (25) ispalivši desetinu metaka dok je on pokušao da pobegne, saopštio je advokat porodice ubijenog.

АМЕРИЧКА ПОЛИЦИЈА УБИЛА ЈОШ ЈЕДНОГ АФРОАМЕРИКАНЦА: Усмрћен на паркингу после потере и пуцњаве

UZBUNA Crvena svetla posle ispaljenih hitaca, Foto AP

Avokat se pozvao na policijski video snimak koji bi trebalo da bude sutra objavljen.

Zvaničnici su rekli da je incident počeo kada su policajci pokušali da zaustave Vokera zbog saobraćajnog prekršaja dok je vozio u ponedeljak rano ujutro.

Voker je pobegao, a policija Akrona je rekla da su policajci prijavili da je iz osumnjičenog vozila pucano iz pištolja.

Posle nekoliko minuta Voker je izašao iz vozila i pobegao, dok su ga policajci jurili i pucali na njega, rekavši da predstavlja smrtonosnu pretnju, navodi se u saopštenju policije koje je objavljeno u utorak.

Voker je ubijen na jednom parkingu.

U komentarima koje je danas objavio "Akron Bikom DŽurnal", advokat Bobi Dičelo opisao je video kao brutalan i rekao da su Vokerovi rođaci zabrinuti da bi protesti ovog vikenda mogli da prerastu u nasilne, preneo je Rojters.

Ovo je poslednje u nizu ubistava Afroamerikanaca od policije u SAD za koja kritičari navode da su neopravdana, uključujući i ubistvo DŽordža Flojda 2020. u Mineapolisu koje je izazvalo globalne proteste protiv policijske brutalnosti, navela je britanska agencija.

- Svi se pripremamo za odgovor zajednice i jedina poruka koju imamo je da porodici ne treba više nasilja, rekao je Dičelo.

Policija Akrona je saopštila da je Voker pucao iz pištolja na policajce koji su ga jurili.

Oni planiraju da objave svoje snimke da kamera prikačenih na njihova tela nakon konferencije za novinare u nedelju, nekoliko sati pre nego što je zakazan protestni marš.

 

BONUS VIDEO: Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OPŠTA PANIKA NA POZNATOM SRPSKOM LETOVALIŠTU: Pogledajte horor scenu iz Grčke (VIDEO)