PORODICA ZLOSTAVLJALA DEČAKA (5) DO SMRTI: Iživljavao se čak i stariji brat - Telo pronađeno u reci u Velsu sa 56 povreda! (VIDEO)

Novosti online

01. 07. 2022. u 23:04

TELO dečaka Logana Mvangija (5) pronađeno je u reci u Velsu samo 250 metara od porodične kuće.

ПОРОДИЦА ЗЛОСТАВЉАЛА ДЕЧАКА (5) ДО СМРТИ: Иживљавао се чак и старији брат - Тело пронађено у реци у Велсу са 56 повреда! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Za ubistvo su osuđeni majka, očuh i četrnaestogodišnji tinejdžer.

Stravična porodična priča dolazi iz Velsa gde su osuđeni očuh Džon Kol (40), majka Angarad Vilijamson (31) i tinejdžer Kreg Maligan (14) za ubistvo Logana Mvangija (5) u julu 2021. godine. Vilijamson je majka Logana, a Kol je njegov očuh. Dečakovo telo pronađeno je u reci samo 250 metara od porodične kuće sa čak 56 katastrofalnih povreda koje su sudski veštaci opisali kao traume koje se mogu videti na ljudima koji su pali sa velike visine ili su bili u teškom sudaru.

Iako detalji ovog zločina možda nikada neće izaći na videlo, sud u Velsu je na osnovu dostupnih informacija zaključio da su Džon Kol (40), Angarad Vilijamson (31) i Kreg Maligan (14) krivi za ubistvo Logana Mvangija (5) u julu 2021. Svo troje su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora, pri čemu Kol mora da odsluži najmanje 29 godina, Vilijamson 28, a Maligen 15 godina.

Tokom suđenja postalo je očigledno da su članovi porodice zlostavljali Logana, psihički i fizički, a jednom prilikom ga je Maligen gurnuo niz stepenice i slomio Loganu ruku. Takođe, nekoliko dana pre smrti, dečak je iz nepoznatih razloga zadobio prelom ključne kosti. Vilijamson je potom prijavila Maligana socijalnoj službi tek nekoliko meseci kasnije, zbog čega je Logan bio oduzet porodici, ali je posle nekoliko meseci vraćen jer je "sistem" smatrao da situacija u kući i okolini nije više opasna.

Tokom intervjua sa porodicom, socijalni radnici su primetili "veliku želju za nasiljem" kod Maligena, a jedna radnica je napisala kako je čula tinejdžera kako peva: "Volim decu, volim da udaram decu u glavu, to je orgazmično". Tog kobnog 31. jula 2021. Vilijamsonova je pozvala policiju nešto pre šest sati ujutro da prijavi nestanak njenog petogodišnjeg sina. Tvrdila je da se probudila i da dečaka jednostavno nema. Po dolasku, policajci su je zatekli u stanju histerije, a Kol i Maligan su već kružili po komšiluku tražeći Logana.

Istraga je utvrdila da je porodica slagala, a dokaz je bio snimak sa sigurnosnih kamera komšija. Na snimku se jasno vide Kol i Maligan kako nose telo dečaka iz stana do reke. Takođe se vidi kako je upaljeno svetlo u spavaćoj sobi domaćinstva dok su Kol i Maligan bili van stana, što su advokati koristili kao dokaz da je Vilijamsonova budna i svesna da je Logan mrtav. Tokom suđenja otkriven je samo deo nasilja koje je Logan doživeo pre smrti, a stručnjaci tvrde da su brojne povrede na dečaku pokazatelj dugotrajnog zlostavljanja.

Foto: Printskrin

Na suđenju je utvrđeno da je Loganu u danima koji su prethodili smrti dijagnostikovan korona virus, zbog čega su ga roditelji stavili u svojevrsni karantin – nije smeo da napušta sobu 10 dana. Devetog dana u domaćinstvu je došlo do svađe koja je, prema svedočenju, Vilijamsove, kulminirala tako što je Kol udario Logana u stomak i naredio Maliganu da nastavi da tuče dečaka ako zamuca ili se pomeri. Nakon toga, Maligan je oborio dečaka, zabivši mu glavu u pod. Majka kaže da je molila Maligana i muža da prestanu, ali joj je Kol navodno rekao: "Jedina stvar koju ovaj dečak razume je bol".

Sutradan je socijalna radnica došla u posetu porodici koja je nije pustila u kuću zbog Loganove zaraze korona virusom. Radnik je na vratima stana razgovarao sa porodicom oko 20 minuta i otišao ne videvši dečaka, čije je telo pronađeno nešto više od 24 sata kasnije.

- Nije jasno od koje je povrede dečak preminuo, niti šta je navelo porodicu na ovakvo monstruozno ponašanje - zaključak je suđenja.

Na izricanju presude majka je plakala, dok Kol i Maligen "nisu pokazali nikakve emocije". Loganov otac, Ben Mvangi, nije video svog sina još od 2019. jer su mu to pravo uskratili njegova bivša supruga Angarad i njen sadašnji muž Kol. Kaže da posle sinovljeve smrti ne može da spava, stalno ima noćne more iz kojih se budi, vrišti i plače. Tvrdi da bi se izborio za starateljstvo nad sinom da je znao u kakvom je mentalnom stanju bila ova "monstruozna" porodica. Uprkos zlostavljanju, vaspitačice i Loganov otac tvrde da je dečak bio izuzetno sladak, veseo i radoznao.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi