PUTIN: Zapad sam upao u zamku, nije na vreme predvideo slabljenje svoje dominacije

Tanjug

30. 06. 2022. u 21:46

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je kolektivni Zapad sam upao u zamku, jer nije na vreme predvideo trendove slabljenja svoje globalne dominacije.

ПУТИН: Запад сам упао у замку, није на време предвидео слабљење своје доминације

Foto: Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Putin je dodao da se to dogodilo jer Zapad nije bio u stanju da analizira razvoj situacije u svetu i predvidi slabljenje svog uticaja.

Govoreći u sedištu Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije, povodom stogodišnjice ruske obaveštajne službe, Putin je istakao da je njen prioritet strateško predviđanje razvoja međunarodnih procesa, prenosi RIA "Novosti".

Ruski lider je danas u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa, preneo je Sputnjik.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

- Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem - svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju, rekao je Putin.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada.

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u „američkom“ svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Dodao je da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.

- Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije, zaključio je.

 

BONUS VIDEO: PUTIN O GRANATIRANJU DONJECKA: "Bio je to krvavi teroristički napad"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MLAĐI JE KRENUO OČEVIM STOPAMA: Ovo su sinovi Nebojše Glogovca (FOTO)