SNAGE DVA FRONTA ĆE SE UJEDINITI: Pušilin - Stranci beže iz Ukrajine, posle Lisičanska zajedno oslobađamo DNR

P. Z. S. / ria.ru

30. 06. 2022. u 20:10

TRUPE LNR, kao i donjecke jedinice koje su tamo poslate, biće prebačene u DNR nakon što situacija na luganskom pravcu dođe do „logičnog završetka“, izjavio je šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

СНАГЕ ДВА ФРОНТА ЋЕ СЕ УЈЕДИНИТИ: Пушилин - Странци беже из Украјине, после Лисичанска заједно ослобађамо ДНР

Foto: Printskrin Youtube/ Solovьёv LIVE


-Snage sa luganskog pravca, uključujući i luganske saborce, kreću se (nakon što se oslobode preostali regioni u LNR – prim. aut.) na naš pravac, što će ubrzati oslobodilačku operaciju Donjecke Narodne Republike, rekao je Pušilin. rekao je u emisiji "Rusija 24".

Uključujući, kako je pojasnio, ranije trupe iz DNR prebačene u pravcu Luganska u okviru savezničkih napora kako bi se tamo „zatvorila“ situacija. Tu situacija, prema njegovim rečima, dolazi do logičnog zaključka.

Broj stranih plaćenika koji se bore u Donbasu se smanjuje, oni pokušavaju da napuste Ukrajinu, izjavio je u četvrtak šef DNR Denis Pušilin.

Foto printskrin tvzvezda.ru

-Prema našim saznanjima, plaćenici se ovde osećaju posebno ranjivo, jer nisu u potpunosti prihvaćeni od oružanih formacija Ukrajine. Očekivali su da će ovde biti neka vrsta lakog safarija, laka potraga za ruskim narodom, ali to je sve samo ne to. Dakle. I uzimajući u obzir bez obzira koliko ih je poginulo i povređeno, oni pokušavaju da se povuku, napuste preostale delove Ukrajine. I takve informacije se prilično redovno prate, rekao je Pušilin u eteru TV kanala „Rosija 24“.

Šef DNR je primetio da apel Rusiji o sudbini plaćenika neće rešiti to pitanje. Ove odluke se donose u DNR.

-One države koje su trebale da vode računa o njima, pokazuju maksimalan interes kako bi zaštitile svoje građane, avaj, ograničile su se na još neke javne istupe – i to ne na naše, već, verovatno, na adresu Ruske Federacije. Što, zapravo, ne olakšava sudbinu ovih ljudi (osuđenih – prim. aut.) u ovoj fazi, s obzirom na priznanje DNR i činjenicu da je to naša sudska odluka, rekao je Pušilin na TV „Rosija 24“. kanal.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a