MADRID POD OPSADOM, U PRIPRAVNOSTI PVO I AVIONI: Mere bezbednosti zbog samita NATO neviđene u skorašnjoj istoriji Španije

D. D. S.

28. 06. 2022. u 21:03

Oko 10.000 pripadnika bezbednosnih snaga širom Madrida raspoređeno je zbog samita NATO, na kojem će se tokom tri dana okupiti šefovi država i vlada 30 članica i desetak lidera partnerskih zemalja.

МАДРИД ПОД ОПСАДОМ, У ПРИПРАВНОСТИ ПВО И АВИОНИ: Мере безбедности због самита НАТО невиђене у скорашњој историји Шпаније

Foto: Tanjug/AP

 U jeku rata u Ukrajini, Samit, na kojem se očekuje da jedna od glavnih tema bude novi strateški koncept koji bi definisao Rusiju kao direktnu bezbednosnu opasnost za NATO, uveo je Madrid u "vanredno" stanje.

U Madridu su raspoređene velike policijske snage u okviru najveće bezbednosne operacije u nedavnoj istoriji Španije pre početka samita, na kom se očekuje oko 5.000 učesnika.

Policajci na konjima i pešice patroliraju gradom, a vazdušni prostor štiti više desetina helikoptera. Prema navodima španskog Ministarstva odbrane, u visokom stanju pripravnosti su i borbeni avioni i protivvazdušna odbrana.

Informacione mreže su pod pojačanim nadzorom zbog opasnosti od kibernetičkih napada.Budući da su delovi grada blokirani zbog samita, španske vlasti pozvale su građane Madrida da narednih dana svi koji mogu rade od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a