RUSI NAPALI FABRIKU "MEGATEK": Tvrde da su ubili 80 boraca iz Poljske, žestoki udar na Konstantinovku

Novosti online

25. 06. 2022. u 13:26

RUSKO ministarstvo odbrane je saopštilo da je u raketnom napadu ruske vojske na fabriku "Megatek" u Konstantinovki ubijeno više od 80 stranih boraca iz Poljske.

РУСИ НАПАЛИ ФАБРИКУ МЕГАТЕК: Тврде да су убили 80 бораца из Пољске, жестоки удар на Константиновку

Foto: Jutjub/AiirSource Military/Vikipedija

- Osamdeset poljskih plaćenika, 20 borbenih oklopnih vozila i osam višecevnih raketnih bacača "Grad" uništeno je u udarima visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na objekte fabrike cinka "Megatek" u selu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva koje prenosi RIA Novosti.

Rusi tvrde da na području Nikolajeva dnevno strada više od 300 ukrajinskih i stranih boraca, i da se svakodnevno uništava 35 jedinica teškog naoružanja.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: MANEVRI BALTIČKE FLOTE - Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STARA NARODNA VEROVANJA: Evo zašto ne treba ubijati zmije