RUSI ĆE POKAZATI MILOST PREMA STRANCIMA OSUĐENIM NA SMRT? Oglasio se Pušilin o sudbini Britanaca i Marokanca

Tanjug

09. 06. 2022. u 18:48

LIDER Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da postoji mogućnost pomilovanja dvojice britanskih državljana i jednog Marokanca koji su pred Vrhovnim sudom DNR osuđeni na smrtnu kaznu.

РУСИ ЋЕ ПОКАЗАТИ МИЛОСТ ПРЕМА СТРАНЦИМА ОСУЂЕНИМ НА СМРТ? Огласио се Пушилин о судбини Британаца и Мароканца

Foto Tanjug/AP

- Da, naravno, postoji takva mogućnost, ali pitanje pravde je takođe u vazduhu. Znam stav građana republike u vezi sa ovim kriminalcima - poručio je Pušilin, prenosi agencija RIA Novosti.

Ejdan Aslin/Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, stanovnici DNR "presudu trojici stranih plaćenika doživljavaju kao trijumf pravde".

Vrhovni sud samoproglašene DNR osudio je ranije danas na smrt dvojicu britanskih državljana i jednog Marokanca zbog učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika, preneo je TASS.

Foto Tanjug/AP

Britanci Šon Piner i Ejden Aslin i Marokanac Sadun Bragum predali su se u Marijupolju sredinom aprila.

Foto Tanjug/AP

Pušilin je danas govorio i o suđenju ukrajinskim vojnicima iz bataljona "Azov", rekavši da ono može biti održano pre kraja leta i dodao da proces ne može da se odlaže.

- Mislim da ćemo to definitivno sprovesti do kraja leta, to ne vredi da se odlaže. Nemamo pravo da odugovlačimo situaciju - rekao je Pušilin, prenosi agencija RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane 20. maja je saopštilo da je teritorija metalurškog kombinata "Azovstalj" u Marijupolju, u kojem su se krile ukrajinska vojska i pripadnici Azovskog puka (protiv kojih su u Rusiji pokrenuti krivični slučajevi), potpuno oslobođena i da je pod punom kontrolom Oružanih snaga Rusije.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni