"NA ZAPADU INFLACIJU ZOVU MOJIM IMENOM": Putin otkrio ko je kriv za dramatičan rast cena

Tanjug

09. 06. 2022. u 18:40

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da na Zapadu inflaciju već zovu njegovim imenom i dodao da je rast cena na Zapadu rezultat "njihovih grešaka i to dugotrajnih."

НА ЗАПАДУ ИНФЛАЦИЈУ ЗОВУ МОЈИМ ИМЕНОМ: Путин открио ко је крив за драматичан раст цена

Foto: Profimedia

- Ako neko pokušava da nas na neki način ograniči - ograničava sam sebe. Pokušavaju, uslovno, da ograniče izvoz našeg đubriva, a cene su kod njih više skočile nego kod nas. Pokušavaju da ograniče naše energente - ponovo su cene skočile u nebesa. Tamo već zovu inflaciju mojim imenom, a mi s tim apsolutno nemamo nikakve veze - poručio je ruski predsednik.

Dodao je da je rast cena na Zapadu rezultat njihovih grešaka.

- Oni su sami napravili te greške. Pokušavajući sada da sakriju ono mesto, sve prebacuju na Rusiju, da je Rusija kriva za sve. Mi s tim nemamo nikakve veze. Oni su uveli ograničenja i vodili politiku u oblasti ograničenja iz godine u godinu, decenijama, i doveli su do sadašnje situacije. Onda su još prešli na sankcije i pogoršali situaciju - ukazao je Putin.

Poručio je i da Rusija neće imati "zatvorenu privredu".

- Naša ekonomija će biti otvorena. Nemoguće je ograditi zemlju kao što je Rusija. A mi sami ne planiramo da podižemo takvu ogradu - precizirao je Putin.

Podsećamo, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel objavio je 31. maja da je na sastanku lidera EU 27 u Briselu postignut dogovor šestom paketu sankcija protiv Rusije.

- Ovo se odmah odnosi na više od dve trećine uzvoza nafte iz Rusije čime se prekida značajan izvor finansiranja ruske vojne mašinerije - napisao je Mišel na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta dodaje da će se pristisak na Rusiju nastaviti do završetka rata u Ukrajini.

On dodaje da šesti paket EU sankcija uključuje i ukidanje swift transakcija sa najvećom ruskom Sberbankom, zabranu emitovanja programa još tri medija u državnom ruskom vlasništvu i sankcionisanje osoba "odgovornih za ratne zločine u Ukrajini"

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU - Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane