"SRAM VAS BILO, GOSPODO" Ruski diplomata besan zbog poteza Amerikanaca, odgovorio na prljavi potez

Novosti online

08. 06. 2022. u 19:11

PREDSEDNIK Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Rusije Grigorij Karasin kritikovao je danas pokušaje zapadnih tajnih službi da otvoreno regrutuju ruske diplomate u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji.

СРАМ ВАС БИЛО, ГОСПОДО Руски дипломата бесан због потеза Американаца, одговорио на прљави потез

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/VMESTE-RF

- Takođe, ispostavilo se da ispred naše ambasade u Vašingtonu dele kartice sa kontaktima FBI u nadi da će neko od naših službenika pristati na saradnju i izdati svoju zemlju. Napominjem da se takva aktivnost primećuje oko svih naših ambasada u Evropskoj uniji. Zapadne tajne službe učinile su da lepo ponašanje ostane prošlost i ne zaustavljaju se na otvorenim pokušajima regrutovanja - napisao je Karasin na Telegramu, prenosi agencija TASS.

Kako je rekao Karasin, tako nespretan rad, nezapamćen je čak i u najgorim godinama hladnog rata.

- Sram vas bilo, gospodo - dodao je on.

Ranije je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio da je dobio pismo u kojem ga pozivaju da se suprotstavi ruskom rukovodstvu.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE - Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna