ZAHAROVA OŠTRA: Svi koji ulaze u EU lišeni su svog evropskog identiteta i potčinjavaju se volji Vašingtona

Novosti onlajn

07. 06. 2022. u 14:26

EVROPSKA unija pretvorila se u ekonomsko odeljenje Severnoatlantske alijanse, sve članice unije bivaju lišene evropskog identiteta i potčinjene volji Vašingtona, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegramu.

ЗАХАРОВА ОШТРА: Сви који улазе у ЕУ лишени су свог европског идентитета и потчињавају се вољи Вашингтона

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Zaharova je skrenula pažnju na komentar portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, koji je pozvao Srbiju da se „fokusira na svoj cilj pridruživanja Evropskoj uniji, uključujući povezivanje spoljne i bezbednosne politike“, umesto da se fokusira na neuspele razgovore sa Rusijom.

- Uzmite geografsku i političku kartu. Nađite Sjedinjene Američke Države, Evropu sa Rusijom, Srbijom i ‘Briselom’. Pokušajte da shvatite zašto američki Stejt department komentariše evropsku agendu i govori zemljama van svog kontinenta šta i kako da rade - napisala je Zaharova.

- Ne uspeva? Reći ću vam. Svi koji ulaze u Evropsku uniju lišeni su svog evropskog identiteta, potčinjavajući se volji Vašingtona. Zato što Evropska unija ne može da postoji bez Amerike, ona je postala ekonomsko odeljenje NATO-a - zaključila je Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov trebalo je da poseti Srbiju 6-7. juna, ali je ministrovom avionu zabranjen prelet preko vazdušnog prostora zemalja koje okružuju Srbiju.

"Evropska unija je ta koja zavesom ograđuje Rusiju"

- Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posetu Srbiji. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju - izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal „La7“, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO:

ZAROBLjENI NA GRANICI: Na stotine kamiona zaglavljeno u gužvi na granici Gruzije i Jermenije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!