AMBASADOR LNR U RUSIJI: Stambeni deo Severodonjecka očišćen od ukrajinske vojske

Tanjug

07. 06. 2022. u 10:22

GRAD Severodonjeck skoro u potpunosti je očišćen od ukrajinskih snaga, a borbe se vode na periferiji grada, saopštio je danas na svom Telegramu ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Rusiji Rodion Mirošnjik, prenosi TASS.

АМБАСАДОР ЛНР У РУСИЈИ: Стамбени део Северодоњецка очишћен од украјинске војске

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Stambena naselja Severodonjecka očišćena su od ukrajinskih snaga, borbe se vode na periferiji grada, na aerodromu i prilazima Lisičansku. Ukrajinske formacije su skoro potpuno proterane iz industrijske zone i saterane u hemijsku fabriku Azot - saopštio je zvaničnik LNR.

Prema njegovim rečima, selo Sirotino na periferiji grada je „siva zona“, dok Metelkino gotovo u potpunosti kontroliše ruska vojska, a ukrajinske trupe drže položaje na aerodromu, na jugoistoku Severdonjecka, navodi TASS.

"Privremeni gubitak teritorija nije tragedija"

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) Ukrajine Aleksij Danilov rekao je da „privremeni gubitak teritorija” nije tragedija za Kijev.

- Privremeni gubitak teritorija nije tragedija. Gubitak zemlje će biti tragedija - rekao je Danilov.

Sekretar NSDC je takođe primetio da ruska vojska ima „prednost u artiljeriji“ u Severodonjecku i Lisičansku, a ukrajinske trupe ne mogu da odgovore na njihove udare istom snagom zbog nedostatka naoružanja. Danilov je takođe izrazio mišljenje da će ukrajinske trupe moći da vrate izgubljene teritorije, ali za to su Kijevu potrebne zapadne zemlje da ubrzaju snabdevanje oružjem.

BONUS VIDEO:

SUNČANjE POSLE OSLOBAĐANjA: Žitelji Marijupolja odmaraju se na gradskoj plaži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)