UKRAJINSKE JEDINICE IZGUBILE 90 ODSTO VOJNIKA: General Mizincev o situaciji u Severodonjecku - planiraju stravičnu provokaciju

Novosti online

04. 06. 2022. u 17:54

RUSKI general Mihail Mizincev rekao je danas da su određene ukrajinske jedinice u borbama za Severodonjeck izgubile čak 90 odsto ličnog sastava.

УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИЗГУБИЛЕ 90 ОДСТО ВОЈНИКА: Генерал Мизинцев о ситуацији у Северодоњецку - планирају стравичну провокацију

Foto: Gugl maps/Jutjub/Minoboronы Rossii

- Jedinice Oružanih snaga Ukrajine, pretrpevši ogromne gubitke, povlače se u pravcu Lisičanska - rekao je general.

Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su naredile kombinovanoj taktičkoj grupi da minira kontejnere sa sto tona šalitre i kiseline u Severodonjecku kako bi odložili napredovanje ruske vojske "stvaranjem zone hemijske kontaminacije".

On je naglasio da u sprovođenju planirane provokacije Kijev planira da optuži Oružane snage Rusije za stvaranje ekološke katastrofe.

Početkom nedelje zamenik komandanta Narodne milicije DNR Eduard Basurin rekao je da za nekoliko dana očekuje da će potpuno opkoliti ukrajinsku borbenu grupu u Severodonjeckoj oblasti.

Ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnik rekao je da je fokus borbi sa ukrajincima u fabrici "Azot" koja se nalazi u Severodonjecku. On je primetio da "ovde neće biti drugog Azovstalja".

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega