OLUJA U ITALIJI OKO PROPUTINOVSKI ORIJENTISANIH LIČNOSTI: Uticaj Rusije se mora razjasniti

M. O.

06. 06. 2022. u 14:38

LISTU proputinovski orijentisanih osoba u Italiji „demaskirao“ je list Korijere dela Sera. Reč je o dosijeu koji su sačinile tajne službe, a među njima su novinari, intelektualci, ekonomisti, lobisti, menadžeri, privrednici, parlamentarci, i sada je Kopasir, organ zadužem za rad tajnih službi, započeo isragu.

ОЛУЈА У ИТАЛИЈИ ОКО ПРОПУТИНОВСКИ ОРИЈЕНТИСАНИХ ЛИЧНОСТИ: Утицај Русије се мора разјаснити

Foto: Tanjug AP

Prvi na listi koji proskribovan kao proputinovski je ugledni profesor na rimskom univerzitetu „Luis“ Alesandro Orsini, svetski priznat ekspert za sociologiju terorizma i direktor Opservatorije za međunarodnu bezbednost koji je učestvovao u nekoliko emisija na državnoj televiziji, potom ne samo da je skinut kao gost, već je postao neka vrsta okidača za lov na njemu slične sagovornike. Kopasir, parlamentarni organ koji nadgleda rad tajnih službi, već je uradio istragu o njemu.  

Orsini sada započinje tužbu protiv lista "Korijere dela Sera" koji je stavio njegovu fotografiju u tekst o proputinovski orijentisanim osobama, uz obrazloženje tužbe: „manipulacija u članku o mreži Putin u Italiji“, „tužba za klevetu“, to je objavio danas list „Il Fato Kuotidiano“.

Foto: Epa

Orsini objašnjava da je Kopasir već istraživao, ali da nije našao nijednu reč protiv njega, dok Korijere nastavlja da ga stavlja u prvi plan proputinovski orijentisanih, objašnjavajući da je u životu imao susrete sa vladom, ali samo sa italijanskom.    

Uticaj Rusije mora se razjasniti i kao eventualna pretnja koja ima nameru da utiče na debatu u zemljama zapadne Evrope, preko propagande, dezinformacija, lažnih vesti, preko medija i socijalnih mreža - to je obrazloženje Kopasira koji je sakupio razna svedočanstva poslednjih sedmica kako ruskih ličnosti, tako i onih u Italiji koji su rezonanca zvučnosti na liniji Kremlja.

Budućnost je sledeća: sakupljeni elementi mogu biti preuzeti u misiji koja će se odvijati u Vašingtonu 12. juna, u SAD su na programu susreti sa tamošnjim "podudarnim ličnostima" u Skupštini i Senatu.

Istovremeno će Kopasir imati etapu u Briselu gde će se sastati sa organima i grupama za rad koje su u okviru EU angažovane na istom poslu i sa istim temama. 

                                            

BONUS VIDEO:

SUNČANjE POSLE OSLOBAĐANjA: Žitelji Marijupolja odmaraju se na gradskoj plaži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!