"KRCKAMO IH KAO ORAHE": Putin pohvalio efikasnost ruskih PVO sistema u Ukrajini

Novosti online

04. 06. 2022. u 19:08

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin pohvalio je danas efikasnost ruskih PVO sistema, piše RIA Novosti.

КРЦКАМО ИХ КАО ОРАХЕ: Путин похвалио ефикасност руских ПВО система у Украјини

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Naši PVO sistemi ih "krckaju" kao orahe, desetine ciljeva su uništeni - rekao je Putin novinaru Pavelu Zarubinu na kanalu Rusija 1.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

U tom kontekstu, Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO-a nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu. Moskva je više puta izjavljivala da pošiljke naoružanja samo produžavaju sukob, i da svi transporti sa oružjem postaju legitimna meta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

U okviru novog paketa američke vojne pomoći stigli su višecevni raketni bacači HIMARS, koji mogu gađati ciljeve na udaljenosti do 80 kilometara.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije obećao da neće koristiti ove sisteme za gađanje ruske teritorije.

Ipak, pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov podsetio je da Moskva nema poverenja u ukrajinsku stranu, pošto su i Minski sporazumi prestali da postoje krivicom Kijeva.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)