PUTIN POGODIO NAJBOLNIJU TAČKU EVROPE: Ekonomski rat protiv Rusije podelio EU, države su "umorne od sankcija"

R. V.

06. 06. 2022. u 09:00

RUSKI predsednik Vladimir Putin uspeo je da pogodi najbolniju tačku Evrope – energente, dok su rastuće cene goriva dovele do visoke inflacije i ekonomskog pada na Zapadu, piše "Blumberg", prenose RIA Novosti.

ПУТИН ПОГОДИО НАЈБОЛНИЈУ ТАЧКУ ЕВРОПЕ: Економски рат против Русије поделио ЕУ, државе су уморне од санкција

Foto: Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Uprkos činjenici da Evropska unija postavlja najstroža ograničenja protiv Rusije, raste broj kompromisa, od ustupaka u isporuci nafte kroz naftovod, do uklanjanja patrijarha Kirila sa liste sankcija - navodi se u publikaciji.

Foto: Printskrin/www.bloomberg.com

Kako se ističe u publikaciji, ekonomski rat protiv Rusije je podelio EU, pošto su zemlje „umorne od sankcija“.

- "Finansijsko oružje" je nesavršeno sredstvo koje deluje selektivno i dovodi do nepredviđenih posledica - navodi se u članku.

"Blumberg Ekonomiks" procenjuje da će prihodi Rusije od nafte i gasa ove godine biti oko 285 milijardi dolara.

Dodajte tome i drugu robu i to je više od 300 milijardi dolara ruskih deviznih rezervi zamrznutih pod sankcijama.

Posle početka specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. U Evropi su sve glasniji pozivi da se smanji zavisnost od ruskih energenata.

Foto Shutterstock

Prema rečima vicepremijera Rusije Aleksandra Novaka, evropski potrošači će prvi stradati od embarga:

- Cene već rastu, a nije isključena ni velika nestašica naftnih derivata u EU. Što se tiče domaće industrije nafte i gasa, ona će morati da rekonfiguriše transportne i logističke lance, ali će na kraju tržište biti izbalansirano - siguran je Novak.

Kako je primetio Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija za neprijateljske zemlje, a glavni cilj SAD i Evrope je pogoršanje života miliona ljudi.

BONUS VIDEO:

CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024